KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Üniversitemiz 56. Kütüphane Haftası Kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığının Evde Kal, Kitapla Kal Etkinliğine katılım sağladı.

56’ncı Kütüphane Haftası Uzaktan Erişim ile Kutlandı

Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 56’ncı Kütüphane Haftası uzaktan erişim aracılığı ile kutlandı.

Covid-19 salgını nedeniyle evden ve ofisten katılımlarla gerçekleştirilen uzaktan eş zamanlı kitap okuma etkinliğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.  

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan yaptığı açıklamada “Küresel ölçekte yaşanmakta olan Korona virüs tehlikesinden dolayı Üniversitemizde eğitim öğretim süreci uzaktan eğitim aracılığı ile devam etmektedir. Bu süreçte alınan tedbirler kapsamında Üniversitemizde düzenlenen etkinliklere de ara verilmiştir. Bu sebepten dolayı bizler de her yıl düzenli olarak kutlanan Kütüphane Haftası etkinliğimizi bu yıl akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katılımıyla uzaktan erişim ile eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Nesilden nesile bilgi aktarmanın temel anahtarı olan kütüphaneler, kültürel kalkınma için itici bir güç niteliği taşımaktadır. Milletimizin derin tarihini ve bilgi birikimini çağlardan çağlara aktaran bu kültür miraslarına sahip çıkarken aynı zamanda gençlerimizi de kitap dostu olmaları noktasında teşvik etmemiz gerektiğine inanıyor, 56’ncı Kütüphane Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

Kaynak: ODÜ Basınhttp://www.odu.edu.tr/Haberler/2597/56-nci-kutuphane-haftasi-uzaktan-erisim-ile-kutlandi


Eklenme Tarihi : 06-04-2020 11:10:08