İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

28.12.2016 - Scopus, ScienceDirect Veritabanları ve Mendeley Hakkında Tanıtım ve Eğitim Programı Düzenlendi.

Daire Başkınlığımız tarafından Scopus, ScienceDirect veritabanları ve Mendeley hakkında ACCUCOMS firmasından gelen Buğra ŞENGÜN'ün sunumuyla Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonu'nda 26 Aralık 2016 Pazartesi günü eğitim programı düzenlendi. Programa çok sayıda akademisyenimiz katılım sağladılar.

Programda; Ulakbim-EKUAL kapsamında Türkiye'deki tüm üniversitelere ücretsiz sağlanan, bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 15.000'den fazla elektronik kitap ve 3500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier'in hakemli tam metinli veritabanı olan ScienceDirect, bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan, hakemli yayınlardan oluşan, makale özü ve atıf veritabanı Scopus ile akademik makalelerinizi yazarken referanslarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz ve bilgisayarınızdaki sanal kütüphanenizi kurup kolayca dökümanlarınıza ulaşabileceğiniz tamamen ücretsiz bir platform olan Mendeley hakkında bilgiler verildi. Her iki veritabanı ve Mendeley'in kullanımı, kallanıcıya sağladığı yararlar ve kolaylıklar örnek uygulamalarla akademisyenlerimize aktarıldı. Karşılıklı soru-cevap şeklinde ilerleyen interaktif bir eğitim gerçekleştirildi.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00