Turcademy ve Ayeum platformlarına kurumsal e-posta adresiniz ya da kullanıcı adınız ile kayıt olmanız gerekmektedir. Detaylar için tıklayınız.

Fayda-maliyet analizleri, kurumsal kullanım istatistikleri, platformu kişiselleştirebilme, kolay kullanım ve telif hakları gibi nedenlerden dolayı bazı elektronik yayıncılar; platformlarına kurumsal kullanıcı adı ya da e-posta adresiyle kayıt olunmasını istemektedir. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın abonelik sağlayarak Üniversitemizin erişimine sunduğu Turcademy ve Ayeum veritabanları da kurumsal üyelik isteyen platformlardandır.

Kayıt aşamasında dikkat edilmesi gereken önemli detaylar:

(Başkanlığımızın abonelik sağladığı tüm veritabanlarına uzaktan erişim için öncelikle proxy ayarı yapmanız gerekmektedir. Proxy ayarlarını yaptıktan sonra aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz. Proxy ayarları için tıklayınız.)

• Akademik ve İdari Personel: "@odu.edu.tr" uzantılı e-posta adresinizle kayıt olarak aktivasyon işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Lisansüstü Öğrenciler: "@odu.edu.tr" uzantılı e-posta adresinizle kayıt olarak aktivasyon işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Linsans/Önlisans Öğrenciler: Üniversitemizin lisans/önlisans öğrencilerine sunduğu "xyz@ogrenci.odu.edu.tr" uzantılı kullanıcı adı hizmeti; bir otantikasyon hizmeti olup bir e-posta hesabı değildir. Bu durumda üyelik için gelen aktivasyona nasıl erişebilirsiniz? Bunun için Üniversitemiz lisans/önlisans öğrencilerine Microsoft365 hesabı sağlamaktadır. Microsoft 365 hesabınızla gelen aktivasyon onaylanabilmekte ve Turcademy platformu tam metin erişimli olarak kullanılabilmektedir. Aktivasyon kodu bazı durumlarda geç gelebilir, eğer 24 saat içinde gelmezse bizimle iletişim kurabilirsiniz.

ODÜ'nün siz öğrencilerimize sağladığı Microsoft365 hesabınız hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız: http://bidb.odu.edu.tr/Duyurular/45/office-365-microsoft-teams-ogrenci-eposta

Her türlü soru, görüş ve danışma hizmeti için kddb@odu.edu.tr adresine e-posta gönderebilir ya da mesai saatleri içinde 0452 226 5224 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Dahili telefondan arayan kullanıcılarımız 5700 veya 5702'den bize ulaşabilirler.

Eklenme Tarihi : 14-01-2021 11:20:32