Turcademy ve Ayeum platformlarına kurumsal e-posta adresiniz ya da kullanıcı adınız ile kayıt olmanız gerekmektedir. Detaylar için tıklayınız.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızın abonelik sağlayarak Üniversitemizin erişimine sunduğu Turcademy ve Ayeum veritabanları kurumsal üyelik isteyen platformlardandır. Turcademy ve Ayeum veritabanlarını kampüs dışından kullanabilmek için kısaca şu adımlar uygulanmalıdır:

1. Proxy ayarları yapılmalı; ayarlardan sonra tarayıcınızda (chrome, explorer, firefox, vb) kurumsal kullanıcı adı ve şifrenizle giriş gerçekleştirilmelidir.
2. İlgili platforma kurumsal kullanıcı adı ile kayıt olunmalıdır.
3. Platforma kayıt olan kullanıcılara aktivasyon kodu gelmektedir. Lisans/Önlisans öğrencilerinin aktivasyon kodu Microsoft 365 hesaplarına gelmektedir.
4. Aktivasyona onay veren kullanıcılar ilgili platformu kullanabilirler.

Önemli detaylar:

1. Proxy (vekil sunucu) uzaktan erişim ayarları

Başkanlığımızın abonelik sağladığı tüm veritabanlarına uzaktan erişim için öncelikle proxy ayarı yapmanız gerekmektedir. Proxy ayarlarını yaptıktan sonra aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz. Proxy ayarları için tıklayınız.)

2. Kurumsal kullanıcı adı ya da kurumsal e-posta ile ilgili detaylar

• Akademik ve İdari Personel: "@odu.edu.tr" uzantılı e-posta adresinizle kayıt olarak aktivasyon işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Lisansüstü Öğrenciler: "@odu.edu.tr" uzantılı e-posta adresinizle kayıt olarak aktivasyon işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Lisans/Önlisans Öğrenciler: Üniversitemizin lisans/önlisans öğrencilerine sunduğu "ogrencinumaraniz@ogrenci.odu.edu.tr" uzantılı kullanıcı adı hizmeti; bir otantikasyon hizmeti olup bir e-posta hesabı değildir. Aktivasyon kodunuz Microsoft365 hesabınıza gelecektir.

3. Lisans/Önlisans öğrencilerin aktivasyona erişimi ile ilgili bilgiler

Üniversitemiz; lisans/önlisans öğrencilerine Microsoft365 hesabı sağlamaktadır. Aktivasyon kodu bu hesaba gelmektedir. Microsoft 365 hesabınızla gelen aktivasyonu onayladıktan sonra platformları kullanabilirsiniz. Aktivasyon kodu bazı durumlarda geç gelebilir, eğer 24 saat içinde gelmezse lütfen bizimle iletişime geçiniz.

4. Lisans/Önlisans öğrencilerin Microsoft 365'e giriş bilgileri

https://login.microsoftonline.com/ bağlantısını tıklayarak açılan sayfada; kullanıcı adı kısmına ogrencinumaraniz@ogrenci.odu.edu.tr (ör: 12345678901@ogrenci.odu.edu.tr) ve şifre kısmına ise OuTc Kimlik Numarası@  (ör: Ou12345678901@) yazılmalıdır. İlk girişte şifrenizin değiştirilmesi isetenecektir. ODÜ'nün siz öğrencilerimize sağladığı Microsoft365 hesabınız hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız: http://bidb.odu.edu.tr/Duyurular/45/office-365-microsoft-teams-ogrenci-eposta

Her türlü soru, görüş ve danışma hizmeti için kddb@odu.edu.tr adresine e-posta gönderebilir ya da mesai saatleri içinde 0452 226 5224 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Eklenme Tarihi : 14-01-2021 11:20:32