Daire Başkanımız Ali Aygün'den 57. Kütüphane Haftası Mesajı

Medeniyetlerin kültürel seviyesinin ve gelişmişlik düzeyinin göstergesi olan kütüphaneler; milletlerin hafızasını geçmişten geleceğe aktaran önemli yapılardır. Bilim, kültür, tarih, edebiyat ve sanat gibi alanlarda bir hazine görevi üstlenen bu bilgi merkezleri; geleneksel anlayışlarını teknolojinin getirdiği yeniliklerle geliştirmektedirler.

Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid 19 Salgını Süreçlerinde sergilediğimiz dijital kütüphanecilik anlayışımız sayesinde; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uzaktan öğretim dönemlerinde ihtiyaç duydukları bilgi ve bilgi kaynaklarına çevrimiçi ortamlarda erişebilmeleri için gayret sarfettik. Geniş kapsamlı ve yüksek nitelikli dijital kütüphane koleksiyonumuza 7 gün 24 saat erişim sağlayabilen akademisyenlerimize ve öğrencilerimize; aynı zamanda elektronik ortamda sunduğumuz danışma hizmetleri, çevrimiçi eğitim seminerleri ve bilgi/belge protokolleri ile destek olarak Üniversitemizdeki bilimsel ortama önemli katkılar sağlamak için özen gösterdik.

İçinde bulunduğumuz çağın gerektirdiği dijital anlayışı kütüphane hizmetlerimizle uyumlu hale getirerek akademisyenlerimize ve öğrencilerimize araştırma ve çalışmalarında destek olmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta kitap ve kütüphane dostları olmak üzere herkesin 57. Kütüphane Haftası’nı en içten dileklerimle kutlarım.

Ali AYGÜN
Daire Başkanı