Daire Başkanımız Ali Aygün'den 58. Kütüphane Haftası Mesajı

Medeniyetlerin kültürel seviyesinin ve gelişmişlik düzeyinin göstergesi, nesilden nesile bilgi aktarımının temel anahtarı olan kütüphaneler; kültürel kalkınma için itici bir güç olmanın yanı sıra milletlerin hafızasını geleceğe aktaran önemli yapılardır. Bilim, kültür, tarih, edebiyat ve sanat gibi alanlarda bir hazine görevi üstlenen bu bilgi merkezleri; geleneksel anlayışlarını teknolojinin getirdiği yeniliklerle geliştirmektedirler.

Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak etkin kütüphanecilik anlayışımız sayesinde; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uzaktan ve yerinden öğretim dönemlerinde ihtiyaç duydukları gerek elektronik gerek basılı bilgi kaynaklarına fiziki ve çevrimiçi ortamlarda erişebilmeleri için gayret sarf ettik. Geniş kapsamlı ve yüksek nitelikli dijital kütüphane koleksiyonumuza 7 gün 24 saat erişim sağlayabilen kullanıcılarımıza; aynı zamanda elektronik ortamda ve yerinde sunduğumuz danışma hizmetleri, çevrimiçi eğitim seminerleri ve bilgi/belge protokolleri ile destek olarak Üniversitemizdeki bilimsel ortama önemli katkılar sağlamaya özen gösterdik.

İçinde bulunduğumuz çağın gerektirdiği dijital anlayışı kütüphane hizmetlerimizle uyumlu hale getirerek akademisyenlerimize ve öğrencilerimize araştırma ve çalışmalarında destek olmayı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta kitap ve kütüphane dostları olmak üzere herkesin 58. Kütüphane Haftası’nı en içten dileklerimle kutlarım.

Ali AYGÜN
Daire Başkanı