KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Üniversitemizin erişimine açtığımız Clinical Key ve UpToDate veritabanları için ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başkanlığımızca eğitim düzenlendi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Eğitim ve Araştırma Hastanesi akademik personeli ile öğrencilerine yönelik olarak eğitim ve stant etkinliği düzenlendi. Başkanlığımızca abonelik gerçekleştirilerek üniversitemizin hizmetine sunulan Clinical Key ve UpToDate veritabanları için Gemini Bilgi Teknolojileri A.Ş. eğitmenleri tarafından 17/09/2019 Salı günü Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin platforma kayıtları yapıldı. Açılan stantta akademisyenlerimizin soruları birebir cevaplandı. Eğitim toplantısında ise, Clinical Key ve UpToDate Klinik Karar Destek Sistemleri'nin bilgi arama modülleri, bilgiye erişim yolları ve sisteme ait özellikler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Tıp uzmanları için özel olarak tasarlanmış ClinicalKey, uzmanların bilgiyi ve cevapları nasıl aradıklarını anlamak için tasarlanmış akıllı bir klinik bilgi motorudur. Clinical Key, Elsevier’in tüm tıbbi ve cerrahi içeriğini (900’den fazla kitap, 500’den fazla en saygın dergi ve 9000’den fazla cerrahi ve tıbbi müdahale videosu), uygulama rehberlerini, hastaları eğitici broşürlerini ve MEDLINE’ın tamamını kapsamaktadır. 

UpToDate tıp veritabanı ise, 25 uzmanlık alanında6300’den fazla uzman doktor tarafindan hazırlanan 10.500’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir.  UpToDate, doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.

 


Eklenme Tarihi : 18-09-2019 08:47:50