Kütüphanemizde akademisyenlerimize yönelik olarak Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD) Kullanıcı Eğitimi düzenlendi.

Başkanlığımızca, Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi Süreli Yayınlar ve Etüt Salonu'nda akademisyenlerimize yönelik olarak 23 Ekim 2019 Çarşamba günü saat: 14.00'da abonesi olduğumuz Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD) ve yıl sonuna kadar deneme erişimine açtığımız İnthihal.net veritabanları için kullanıcı eğitimleri düzenlendi.

SOBİAD, basit arayüzüyle kullanıcıların atıflarını bulmasına olanak sağlayacak yardımcı araçlar sunmaktadır. SOBİAD'da;
* "Atıfta ara, İçerikte ara" olmak üzere 2 farklı arama seçeneği mevcuttur.
* Arama sonuçlarında yıllara göre sıralama seçeneği mevcuttur.
* Her makale için yazar, özet, sayı, yıl, tür gibi bilgiler arama sonucundan makaleye tıklanarak erişilebilir ve makaleler indirilebilir.
* Kurumsal başvuru alınır ve kurumsal kullanım uygulanır.
* Kurumsal kullanım sayısı ve makale indirme sayıları istatistik raporu olarak kuruma sunulur.

2019 yıl sonuna kadar üniversitemizin deneme erişimine açılan İntihal.net ise, yerli mühendisler tarafından üretilmiştir. İntihal.net, akademik çalışmalardaki benzerlik oranını ortaya koyan bir programdır. İntihal.net ile herhangi bir kullanıcı sayısı sınırı olmaksızın öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi ve makale taraması yapılabilir.

Eklenme Tarihi : 24-10-2019 15:54:51