Daire Başkanlığımız tarafından Cambridge Üniversitesi Yayınları için yazar çalıştayı gerçekleştirildi.

EBSCO Information Services'ın Bölge Yöneticilerinden Mehmet Can Soyulmaz'ın sunumlarını aktardığı çalıştaya akademik personellerimiz ve lisansüstü öğrencilerimiz katılım sağladılar. Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlik, Süreli Yayınlar Salonu'nda gerçekleşti. Katılımcılara araştırma, yazma ve yayınlama süreçleri bir bütünlük halinde anlatılarak iletilirken aşağıdaki sorulara da cevap verildi:

• Dünyaca önemli dergiler tarafından kabul görmesi için makalenizi nasıl yazmalısınız?
  • Araştırmanızı sunmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar nelerdir ?
  • Reddedilen yayınların ortak özellikleri nedir?
  • Hakem sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
  • Kitap nasıl yayımlanır? Bir tez kitaba nasıl dönüştürülebilir?
  • Okunmak ve atıf alabilmek için en önemli uygulamalar neledir?
  • Açık Erişim yayın yapmak ne demektir? Yağmacı dergilere nasıl dikkat edilmelidir?

Etkinlik sonunda lisansüstü öğrencilerin kütüphanemiz ile ilgili görüş ve önerilerini soran Daire Başkanımız Ali Aygün, kütüphanemizi geliştirme ve iyileştirme çalışmaları için notlar alarak ilgili personellerine talimatlar verdi.

Eklenme Tarihi : 04-03-2020 17:04:49