KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Daire Başkanımız Ali Aygün’den 56. Kütüphane Haftası İçin Mesaj

Dünyada ve ülkemizde Covid 19 salgını nedeniyle çoğu kurum, hizmetlerini dijital ortamda uzaktan erişim sistemleri ve modülleriyle sürdürmeye başlamıştır. Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak elektronik danışma hizmetlerimiz, uzaktan kütüphane eğitimlerimiz, e-kütüphanecilik anlayışımız ve dijital kütüphane koleksiyonlarımızla her türlü yeniliği, değişimi ve imkânı kullanıcılarımıza sunmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.
Ordu Üniversitesi’nde son derece konforlu bir ortamda akıllı teknolojilerle donattığımız Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi’nde; kütüphanecilik ve bilgi bilim alanında öncü, ulusal alanda referans gösterilen, çağın gerektirdiği kütüphane hizmetlerini en üst düzeyde üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencilerine sağlayan ve bilgiye değer veren bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Bilgi çağını yaşadığımız ve bilgi toplumuna dönüştüğümüz 21. yüzyılda, bilgi en büyük güç haline gelmiştir. Bu gücü kontrol altında tutan ve sistematik bir düzen içinde bilimin ve ülkesinin menfaatlerine sunan en önemli bilgi merkezlerinden biri de kütüphanelerdir.
Tarihte her medeniyetin kültürel gücünün ve bilgi birikiminin gösteriş unsuru olan kütüphaneler; geleneksel kütüphane hizmetlerinin yanında sundukları modern bilgi ağları sayesinde, günümüzde de önemini yitirmeyen mekânlar olarak dikkat çekmeye devam etmektedir.
Bu vesileyle başta kitap ve kütüphane dostları olmak üzere herkesin 56. Kütüphane Haftası’nı en içten dileklerimle kutlarım.

Ali AYGÜN
Daire Başkanı


Eklenme Tarihi : 01-04-2020 12:29:36