KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Üniversitemizin Uzaktan Eğitim Sürecine Dijital Bilgi Kaynaklarımızla destek veriyoruz.

Uzaktan Eğitim Süreci “Dijital Kütüphane” Hizmetleriyle Destekleniyor

Salgın nedeniyle örgün eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilmesinin ardından Üniversitemiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi'nde “Uzaktan Kütüphane” erişimi ile hizmet veriliyor.

Bu bağlamda akademik birimlerden gelen talepler neticesinde 32 adet bilimsel veritabanına abonelik gerçekleştirildi. Kurumsal olarak abonelik gerçekleştirdiğimiz veritabanları arasında Cambridge University Press, Ebsco, Elsevier, IGI Global, Oxford University Press, Proquest, Sage ve Springer gibi alanlarında kendini kanıtlamış yabancı yayınevleri ile birlikte Ayeum, Hiperkitap, İdeal Online, Lebib Yalkın, Sosyal Bilimler Atıf Dizini ve Turcademy gibi çok önemli yerli yayınevlerine de abonelik sağlandı.

Dijital kaynaklara erişim noktasında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının web sitesinde bulunan “Uzaktan Kütüphane Hizmetleri Rehberi”nde uzaktan erişim için yapılması gereken bilgilerin yer aldığı, aynı zamanda dijital platformların kullanımı konusunda yetkililer tarafından uzaktan eğitim hizmetinin verildiği belirtildi.

Covid 19 hakkında Açık Erişimli Bilgi Kaynakları Dizini için,

http://kddb.odu.edu.tr/Page/176/covid-19-bilgi-kaynaklari

Uzaktan Kütüphane Hizmetleri Rehberi için,

http://kddb.odu.edu.tr/Page/175/uzaktan-kutuphane-hizmetleri-rehberi 

 

Kaynak: ODÜ Basın - http://www.odu.edu.tr/Haberler/2597/56-nci-kutuphane-haftasi-uzaktan-erisim-ile-kutlandi


Eklenme Tarihi : 06-04-2020 11:44:05