KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Başkanlığımız Clinical Key ve Uptodate veritabanları için webinar (çevrimiçi eğitim) gerçekleştirdi.

2020 yılı için abonelikleri gerçekleştirilerek Üniversitemizin erişimine açılan Clinical Key ve Uptodate veritabanları için 24/04/2020 saat: 14.00'da webinar düzenlendi. Tıp Fakültesi akademisyenleri eğitime çevrimiçi ortamda katılım sağladı. Eğitimde platformların sağladığı kolaylıklar ve sunduğu teknolojik yararlardan bahsedildi.

Clinical Key
Tıp uzmanları için tasarlanan ClinicalKey, uzmanların bilgiyi ve cevapları nasıl aradıklarını anlamak için tasarlanmış akıllı bir klinik bilgi motorudur. Clinical Key, Elsevier’in tüm tıbbi ve cerrahi içeriğini (900’den fazla kitap, 500’den fazla saygın dergi ve 9000’den fazla cerrahi ve tıbbi müdahale videosu) bir araya getirerek uygulama rehberleri, hastaları eğitici broşürler ve MEDLINE’ın tamamı gibi diğer değerli içeriklerle birleştirerek sunmaktadır.

Uptodate
Uptodate veritabanı kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir. 25 uzmanlık alanında6300’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 10.500’den fazla konu içeriğine erişim sunmaktadır. Uptodate; doktorlar tarafından hastalık teşhisinde bulunulması, tedavi planı hazırlanması ve klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak verecek şekilde tasarlanmıştır.


Eklenme Tarihi : 27-04-2020 12:14:11