KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Daire Başkanımız Ali Aygün'den 60. Kütüphane Haftası Mesajı

Kültürel mirasımızı nesilden nesile aktarmanın en önemli kurumlarından biri olan kütüphaneler, milli birer hazinedir. Kütüphaneler milletlerin hafızasını koruma altına alan, bilgiye ve aydınlanmaya açılan eşsiz kuruluşlar olarak her dönem dikkat çekmiştir. İlkçağlardan günümüze kadar bilgi kaynaklarını koruyan kütüphaneler, her çağda araştırma dünyasının da hizmetinde olmayı başarmıştır. Günümüzde kitapların saklandığı yerler olmanın ötesinde, ev ve ofislerden sonra üçüncü mekanlar olarak en çok tercih edilen yerler arasında bulunan kütüphaneler, yatırımın zihinlere yapıldığı kurumlardır. Bu bilgi merkezlerinin halk kütüphaneleri, özel kütüphaneler, araştırma kütüphaneleri ve üniversite kütüphaneleri gibi pek çok farklı türü bulunmaktadır. Tüm bu kütüphane türleri bireylerin yaşam boyu öğrenme misyonuna hizmet etmektedir. Üniversitemiz kütüphanesi de bu önemli misyonun bilincinde olarak, başta öğrenci ve akademisyenlerimize olmak üzere bütün kullanıcılarımıza en iyi hizmeti sunmak için özveriyle çalışmaktadır.

Bilindiği üzere üniversitemizde bilgi kaynaklarına erişim için verdiğimiz hizmetler merkez kütüphanemiz aracılığıyla sürdürülmektedir. Merkez kütüphanemiz bünyesinde sunduğumuz, sıcak ortam, odaklanmayı artıran ışıklandırma sistemleri ve sessiz alanlar özellikle öğrencilerimiz için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Bunun yanı sıra üniversite kütüphanelerinin etüt hizmetlerinin ilerisinde araştırma ekosistemi içinde yer alan bir boyutu bulunmaktadır. Özellikle dijitalleşmenin de etkisiyle kütüphaneler artık sadece binasıyla değil, elektronik ve dijital kaynaklarıyla da öne çıkan hizmet noktalarına dönüşmüştür. Bu amaç etrafında e-kaynaklarımızı akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uzaktan erişimine hazır olarak zaman ve mekân kavramından bağımsız hizmete sunmaktayız.

Sözlerimi ünlü filozof ve yazar Schopenhauer’in "kütüphaneler, insanlığın en güvenilir ve kalıcı belleğidir" ifadesiyle bitirmek isterim. Bu vesileyle, başta kitap ve kütüphane dostları olmak üzere tüm herkesin 60. Kütüphane Haftası’nı en içten dileklerimle kutlarım.

Ali AYGÜN
Daire Başkanı


Eklenme Tarihi : 25-03-2024 14:07:35