KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Başkanlığımız Covid 19 Normalleşme Sürecinde önlem ve tedbirlerini alarak okuyucu hizmetleri vermeye başlamıştır.

Başkanlığımız Covid 19 Normalleşme Süreci kapsamında Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi Dijital Kütüphane Salonu ve Süreli Yayınlar Etüt Salonu'nda; okuyucu hizmetleri için sosyal mesafe ve hijyen konusunda tedbirler ve önlemler aldı. Alınan tedbirler ve önlemlerle birlikte Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi'nde okuyucu hizmetleri verilmeye başlandı.

Maskesiz girişe izin verilmeyen kütüphanemizde, okuyucu hizmetlerinin hijyenik bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için salon hizmet saatleri 09.00-16.30 saatleri arasında sağlanmaktadır. Binaya uğrayan kullanıcıların işlemlerinin ilk olarak giriş kattaki danışma bankosunda çözümlenebilmesi için çalışılmaktadır. 

Kitap sterilizasyonu teknolojisine sahip olan kütüphanemizde, kullanıcıların iade ettiği materyaller sterilizasyon cihazında dezenfekte edildikten sonra raftaki yerlerine gönderilmektedir. Salgın sürecinde araştırma ve çalışmalara destek olan uzaktan hizmet altyapımız sayesinde; normalleşme sürecinde de veritabanı eğitimleri, kullanıcı eğitimleri, platform tanıtımları ve eğitimleri çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmeye devam etmektedir.

Başkanlığımız salgın ve normalleşme sürecinde üzerinde kitap bulunan öğrencierimizin mağduriyet yaşamamaları için de önlem ve tedbirler alarak; iade süresi 14/03/2020 ve sonrası olan tüm kullanıcılarımızın materyal iade tarihleri ileri bir tarihe kadar ertelenmiş; iade süresi 14/03/2020 öncesi olan ve üzerindeki materyalleri iade edemeyen tüm kullanıcılarımızın borçlarından salgın ve normalleşme sürecinde geçen sürenin düşülmesi konusunda adımlar atmıştır.

Başkanlığımızın Covid 19 Normalleşme Süreci Önlem ve Tedbirleri için lütfen tıklayınız.

Eklenme Tarihi : 03-06-2020 13:53:06